Over greenwave

Greenwave is

Trevor Grootendorst

tuinontwerper Trevor Grootendorst

Al 30 jaar werk ik vol passie met planten en in tuinen. In mijn geboorteland Canada ben ik als twaalfjarige jongen samen met mijn vader bonsai’s gaan kweken en heb ik de voor- en achtertuin van mijn ouderlijk huis ontworpen en aangelegd.

 

“Mijn inspiratie haalde ik uit de natuur.”

 

Daarnaast was ik ook bezig met kunst: potterie, tekenen en schilderen. Ik wilde mijn creativiteit meer ontwikkelen en gebruiken, daarom heb ik een opleiding reclame en grafisch design gedaan. Daar heb ik geleerd hoe belangrijk lijnen, harmonie en evenwicht zijn in een ontwerp.

In 2002 ben ik vanuit Canada naar Nederland geëmigreerd. In Nederland heb ik mijn passie voor planten en tuinen verder vormgegeven door een opleiding tot hovenier te volgen. Vele jaren heb ik als voorman hovenier gewerkt in de aanleg van tuinen. Tijdens mijn werk als hovenier heb ik de opleiding tot tuinontwerper gevolgd bij Linnartz opleidingen in Nijmegen.

 

“Door mijn achtergrond heb ik veel kennis over en ervaring met ontwerpen, planten, tuinaanleg en tuinonderhoud.”

 

Dit alles gebruik ik als tuinontwerper om tot een duurzaam tuinontwerp te komen, dat aansluit bij uw wensen.

Greenwave

Een tuinontwerp is intrigerend, fascinerend, harmonieus, duurzaam, persoonlijk, creatief en praktisch

Eenheid

Tuin, landschap, natuur en architectuur vormen mijn vakgebied als tuinontwerper, maar zijn vooral een bron van inspiratie en motivatie. De omgeving waarin een tuin of terrein ligt, geeft inspiratie voor een creatief ontwerp. Als tuinontwerper zoek ik de relatie met de omgeving en zoek ik naar samenhang. De compositie van lijnen, vormen, texturen en beplanting moet op een vanzelfsprekende manier in evenwicht zijn zonder saai te worden. Een tuin moet harmonisch in de omgeving passen. Voor het maken van een tuinontwerp en de keuze van beplanting en materialen maak ik gebruik van een concept. Dat creëert eenheid en rust wat de tuin optisch groter maakt.

 

Intrigerend en fascinerend

Ik streef er naar, als tuinontwerper, om verrassende tuinen te ontwerpen, die in beweging zijn en daardoor het hele jaar interessant zijn. De tuin moet uitnodigen om te beleven. Daarbij is seizoensbeleving een belangrijk aspect. Elke plant heeft zijn eigen waarde in verschillende seizoenen. Dit maakt een tuin fascinerend. Daarnaast moet de tuin uitnodigen tot genieten, spelen, feesten, relaxen en samen eten.

 

Duurzaam

In de ontwerpen staat duurzaamheid centraal. Over elk detail is nagedacht, waardoor u later niet voor onverwachte verrassingen komt te staan. Het gebruik van duurzame materialen zorgt ervoor, dat u jarenlang een mooie en functionele tuin heeft. Daarnaast is de juiste plant op de juiste plek essentieel voor een duurzame beplanting.

 

Persoonlijk

Persoonlijk contact is voor mij belangrijk. Ik werk immers aan uw tuin. Ieder mens is uniek en heeft specifieke wensen en eisen. Werken met u is inspirerend voor mij. Ik ben in staat uw wensen vorm te geven in een unieke, functionele, sfeervolle en duurzame tuin die past bij uw levenswijze, gebruik en budget.

Greenwave tuinontwerp